27 Mayıs 2013 Pazartesi

Parklar temiz ise güzeldir!


Baharda çiçek kokusu, yaz aylarında sığındığımız serin gölge, sonbaharın sarı-kızıl rengi, kış aylarının yeşil-beyaz tablosudur parklar. Pırıl pırıl, yemyeşil parklarda oturmak ya da kuş sesleri eşliğinde yürümek, rüzgarın sesini dinlemek, çiçeklerin renginde kaybolmak hepimize iyi gelir. 
Nefes aldığımız, çocuklarımızın oynadığı parkları korumak ve temiz tutmak için;
İçecek şişelerini/kutularını, çekirdek ve mevve kabuklarını, sigara izmaritlerini, boş yiyecek paketlerini çöp kutularına atmak,
Afiş asmamak, yerlere el ilanı atmamak, ağaçlara ilan raptiyelememek,
Parklardaki kent mobilyalarına, havuzlara, ağaçlara ve çiçeklere zarar vermemek,
Çöp ya da moloz dökmemek, yerlere tükürmemek, 
Hayvan beslemek için park içerisinde gelişigüzel yerlere yiyecek bırakmamak hiç de zor değil.
Parklar içinde yer alan çocuk oyun parkları, tüm gün evde kapalı kalan çocuklar için özgürlük ve mutluluk alanlarıdır. Cam kırıkları, paslı çiviler, teneke parçaları, çöpler, köpek pislikleri çocukların sağlığı için büyük tehlikedir. Parkları temiz ve düzenli tutmalı, gelecek kuşaklara ve diğer canlılara haksızlık etmemeliyiz.


Dört bir yanımızı saran gri beton binalar, hayatımızı kuşatan arabalar arasındaki bu küçük dinlenme alanlarımızı koruyalım. Koruyalım ki ruhumuzu dinlendiren bu ağaçlar, gölgesinde gelecek kuşakları da korusun.

1 yorum:

  1. PARKLARIN BAKIMINA BELEDİYELER ARTIK FİRMA DESTEĞİ ALMAKTADIRLAR.TABİ BUNU GENELLEŞTİRMEK DOĞRU DEĞİL BAKIMLAR FİRMALARLADA YAPILSA İYİ TAKİP ETMEK GEREKİYOR.

    YanıtlaSil